В Ужгороді письменники Галина Вдовиченко та Михайло Рошко розповіли про сучасну літературу в Україні

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція лауреатів всеукраїнського літературного конкурсу “Коронація слова” Галини Вдовиченко та Михайла Рошка.
Роман “Тамдевін” Галини Вдовиченко, заступника головного редактора газети “Високий замок” (м. Львів) отримав першу премію “Коронації слова”. А книга Михайла Рошка “Потойбічна суперниця” перемогла у номінації “Вибір видавців”.
Галина Вдовиченко розповіла: “Все життя я працюю журналістом і все життя знала, що буду писати книжки, але відкладала це “на потім”. Проте вирішила взятися за написання роману, щоб “не пропустити момент” і таки втілити свою мрію”.
Першим літературним твором авторка вважає списаний у 18 років зошит про життя 10-класників, перше кохання. Щодо видання книг, письменниця порадила колегам-початківцям не втрачати надії і чекати на “свого” видавця.
Також Галина Вдовиченко розповіла як поєднує журналістику і літературу, як співпереживає власним героям та про інші творчі моменти. Зокрема для написання свого роману “Тамдевін”, який став кращим на “Коронації слова” минулого року, авторка заглибилася у “вовчу” тему, довго не могла знайти відповідного фахівця. І зрештою вийшла на єдину дослідницю—молоду дівчину. Галина Вдовиченко також розповіла, що не залишає своїх героїв у скрутні хвилини: “Нехай щасливо все завершиться, тоді можна і залишити”.
По поверненню до Львова журналістка планує опублікувати у “Високому замку” новини з творчого життя закарпатських письменників.