В Ужгороді урочисто відкрився “Європейський медіа-центр”

Сьогодні в Ужгороді на базі прес-центру «Нове Закарпаття» відкрито «Європейський медіа-центр». Участь у цій міжнародній громадській організації взяли журналісти зі Словаччини, Угорщини, міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк та Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мар’ян Сладічек. До організації також запрошено журналістів з Чехій, Польщі та Румунії.
Під час презентації новоствореного медіа-центру голова Закарпатської обласної організації Національної спілки журналістів Дмитро Воробець розпоовів, що ідея створення такої структури виношувалася вже більше трьох років. І от зараз за підтримки Ужгородського міського голови вдалося довести цю справу до логічного завершення.
Сам Сергій Ратушняк, характеризуючи новостворену організацію, зауважив, що у місті відбувається хороша справа.
— Добре, коли така подія проходить у той час, коли в доброї половини суспільства України є загроза згортанню свободи, демократії, — сказав Ужгородський міський голова. — У цей час ми створюємо Міжнародний медіа-центр, який ніхто не зможе знищити адміністративним шляхом. І якщо наш український демократичний простір згортатимуть, чого, я сподіваюся, не буде, ми все ж таки зможемо донести наші події та думки до світової громадськості.
С.РАТУШНЯК також повідомив, що 12 журналістів з Угорщини, Словаччини, Румунії, Чехії та Польщі ще виявили бажання долучитися до засновників медіа-центру.
— Зараз європейській спільноті треба зрозуміти, що для того, що не було російських ракет у Чопі, треба спрощувати отримання віз, здешевлювати їх, брати наших студентів на роботу, науковців та бізнесменів залучати до спільних проектів.
А кримінал, для якого ви нібито створили кордони, їх не відчуває, для них кордонів не існує.
На завершення Сергій Ратушняк, звертаючись до закордонних журналістів сказав: «Хоча гола правда в Україні слабо конвертується у матеріальні цінності, не одним салом і цибулею живе Україна, ми ще розвиваємося, ліпимо, малюємо, створюємо медіа-центри».
У свою чергу присутній на події генконсул Словацької республіки в Ужгороді Мар’ян Сладічек пообіцяв українським журналістам новоствореного медіа-центру всіляку підтримку у отриманні віз. При цьому зауважив, що цю процедуру значно можна спростити за наявності запрошення від словацьких колег по перу.
Один із членів «Європейського медіа-центру» віце-президент спілки журналістів Угорщини каже: «Я підтримую цю ініціативу. Якщо ми живемо разом в цьому куточку Європи, і якщо ми люди однієї професії, я вважаю, що ніколи так не було потрібно ще раз підтримати нашу спільну професійну діяльність, як сьогодні. Я думаю, що ми перший крок в цьому напрямку вже зробили, важча частина ще перед нами – тепер ми маємо розробити форми і методи цієї співпраці, і найголовніше – створити фінансову підтримку цієї ідеї. Але я упевнений, що, як уже кілька разів було в історії, якщо українці, угорці й словаки подумають разом, то з цього щось вийде».
Засновниками новоствореної міжнародної журналістської організації є Ужгородський міський голова С. Ратушняк, редактор газети «РІО» Петро Гойс, редактор газети «Європа-Центр» Володимир Кривошапко, директор прес-центру «Нове Закарпаття» Микола Коштуа та гоова Закарпатської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Воробець.
У планах «Європейського медіа-центру» – розширювати свої ряди за рахунок українських та міжнародних медійників і виходити за українські політичні й географічні кордони.
Павло Білецький, Сlipnews.info