Закарпаття: Виноградівські митники вилучили психотропний препарат “Frontin”

Працівниками Виноградівської митниці вкотре вилучено незаконно переміщуваний через митний кордон України медичний препарат психотропної дії «Frontin».
Через пункт пропуску «Лужанка» митного поста «Астей» Виноградівської митниці з Угорщини в Україну слідував легковий автомобіль марки «Мерседес» під керуванням громадянина Угорщини. При в’їзді в зону митного контролю водій обрав спрощену форму митного контролю – «зелений коридор», заявивши, тим самим, що нічого забороненого не перевозить. Але в ході проведення митного контролю транспортний засіб було виведено із «зеленого коридору» для подальшої перевірки, під час якої митники у передньому підлокітнику авто виявили 99 пігулок медичного препарату «Frontin».
Варто пам’ятати, що переміщення громадянами через державний кордон сильнодіючих лікарських засобів можливе лише у законодавчо визначених випадках. Наприклад, якщо громадянин проходить курс лікування даним препаратом, він має задекларувати його при перетині кордону і пред’явити інспектору митниці належним чином оформлений та завірений документ, що підтверджує факт хвороби або лікування. Це може бути рецепт або довідка від лікаря.
За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею 339 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю), а медпрепарат вилучено.
Державна митна служба України