Закарпаття: Виноградівські митники вилучили у румунів автомобілі

Сигарети продовжують очолювати рейтинг предметів порушення митних правил у Виноградівській митниці.
Як повідомила головний інспектор зв’язків з громадськістю Виноградівської митниці Христина Герасимюк, сьогодні вночі через митний пост „Дяково” з України до Румунії прямував легковий автомобіль  „DACIA”  під керуванням громадянки Румунії. Для проходження митного контролю вона обрала спрощену форму – „зелений коридор”. Проте під час переогляду вказаної автівки митники спільно з прикордонниками виявили 300 пачок цигарок марки ”VICEROY” з яких:  200 були приховані в передніх дверцятах автомобіля, а ще 100 – в радіаторі.
Аналогічна ситуація сталася з 33-річним мешканцем Румунії, який перетинав українсько-румунський кордон цієї ночі. Не зважаючи на те, що він запевняв митників про відсутність тютюнових виробів в його автомобілі марки „OPEL VEСTRA” в ході переогляду було виявлено 100 пачок цигарок українського виробництва.
За фактом порушень митного законодавства складено протоколи за ознаками ст.352 Митного кодексу України (дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Сигарети на суму  2125 грн та два автомобілі  загальною вартістю 109,5 тис. грн. вилучено до рішення суду.