В Ужгород завітали мандрівні артисти з 5 країн

Молоді артисти з Німеччини, Англії, Франції, Польщі та США об’єдналися для п’ятимісячної подорожі до Монголії. Перша зупинка в Україні – Ужгород.
Віталій Глагола, журналіст “Новий канал”: “З Німеччини до Монголії на таких саморобних велосипедах. Так європейські мандрівні артисти намагаються привернути увагу до проблем екології. Вони мандрують містами і показують глядачам свої вистави”.
Тайл, мандрівний артист, США: “Ми граємо на вулицях для дітей з України, Польщі, Росії, Казахстану, щоб приносити їм радість. Вирішили пересуватися саме так, а не літаками чи автівками, бо цей спосіб є екологічно безпечним”.
Загалом мандрівних артистів одинадцять, проте, цифра постійно змінюється. Ричард з Англії приєднався до ентузіастів уже у Польщі. Каже, загорівся ідеєю.
Ричард, мандрівний артист, Англія: “Подорожувати просто так, безцільно, є марною тратою часу. Мені сподобалась ідея участі у цьому проекті, і я поїхав за компанію”.
У кожній країні мандрівні артисти співають її пісень. В Україні, щоправда, заспівали … російських. Українських, виправдовуються, в Інтернеті не знайшли.
Ночують веломандрівники у готелях або просто неба. Найбільше скаржаться на українські дороги.
Фелікс, мандрівний артист, Німеччина: “У вас дуже погані дороги, на велосипеді складно пересуватися. Але ми вже звикли до цього, бо у Польщі дороги не кращі”.
Наступна зупинка – Львів. За ним Київ і далі через Росію та Казахстан до Монголії. Фінішують у вересні, та вже зараз планують наступу подорож. Кажуть хочуть об’їхати велосипедами увесь світ.
“Новий канал”