Закарпаття: ДАІ заяви на реєстрацію від власників скутерів приймає, але номерних знаків і сама …не має!

У минулу середу новопризначений начальник ВДАІ ГУ МВС в Закарпатській області, полковник міліції Михайло Бойчук уперше в цій ролі зустрівся із журналістами.
На запитання стосовно правомірності використання приладу фото-відеонагляду «Візир», його заступник – начальник сектору дорожньо-патрульної служби та організації розшуку викраденого автомототранспорту Василь Вскоч запевнив, що ДАІ має таке право. З його слів, нині в області є 11 таких приладів (два, щоправда, на ремонті), які активно застосовуються.
Ще один учасник прес-конференції — начальник
сектору адміністративної практики, оформлення матеріалів ДТП та дізнання Олексій Співак додав, що резонанс навколо приладу фотовідеонагляду виник тому, що виключається можливість домовленості між порушником ПДР та працівником ДАІ. Нині всі документи приходять порушникові на домашню адресу поштою. А оскільки через нашу область транзитом рухаються іноземці, то ДАІ вдається й до іншої практики. Водіїв з «чужих» областей та країн після фіксування «Візирем» може зупинити черговий наряд і пред’явити, так би мовити, претензії на місці. Бо надсилати матеріали про порушення іноземцям — це щось на зразок пошуку вітру в полі.
Інше питання, яке багатьох цікавило, — реєстрація скутерів. І хоча відповідний закон щодо цього вступив в силу з 1 квітня, як виявилося, не все так однозначно. Як пояснив начальник ВДАІ ГУМВС в області Михайло Бойчук, поки від власників приймають лише заяви на придбання скутерів. А номерні знаки не видають, бо їх… нема. До речі, з початку року за участі водіїв скутерів в області сталося всього дві авари, однак маємо дві жертви.
Оксана ШТЕФАНЬО, “НЗ”