Екологічні проблеми Карпат знову розглядатиме Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи

Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи розглядатиме екологічні проблеми Карпат спочатку в рамках наукової євроконференції в червні в Ужгороді, а пізніше на території Польщі. Для України, як і для інших держав Карпатського регіону, збереження навколишнього середовища має доленосне значення, — переконаний член делегації України в Конгресі, голова обласної ради Ігор Олійник.
Для п’яти країн, що входять до Міжрегіональної асоціації «Карпатський Єврорегіон», а це Угорщина, Польща, Румунія, Словаччина і Україна, відкриваються перспективи дієвої участі органів місцевого самоврядування різних рівнів у програмах транскордонної співпраці, розрахованих до 2013 року.
Під час перебування на Прикарпатті офіційної делегації Марамурешського повіту Ігор Олійник запросив сусідів з Румунії підтримати майбутню резолюцію Конгресу щодо екології Карпатського єврорегіону:

Карпатський єврорегіон утворений у 1993 році, охоплює територію майже в 133 тис. кв. км, з населенням 14 млн. чоловік. Пріоритети його функціонування: розвиток транспортного зв’язку; вирішення проблем інфраструктури, туризму; створення сучасної функціональної економіки; розширення європейського та атлантичного співробітництва.

Івано-Франківська ОДТРК