Закарпаття: Держгірпромнагляд виявив 19 порушень вимог нормативно-правових актів з безпечної експлуатації атракціонів

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області проведено  перевірку готовності суб’єктів господарювання, які експлуатують атракціонну техніку, до її безпечної роботи у весняно-літній період 2010 року.

– У перевірених шести  підприємствах, що мають дозволи на експлуатацію атракціонної техніки,  – підсумував результати перевірки в. о. заступника начальника територіального управління Богдан Дорош, – інспекторами нагляду виявлено 19 порушень вимог  підзаконних актів з безпечного функціонування об’єктів розважального бізнесу. За результатами перевірки керівникам підприємств видано два обов’язкові до виконання приписи, заборонено експлуатацію двох одиниць захисних засобів, накладено адміністративні стягнення на двох посадових осіб. Робота з перевірки готовності атракціонної техніки триватиме до 31 травня поточного року.

Як зауважив Богдан Дорош, найбільш характерними порушеннями є недоліки в роботі електрогосподарства атракціонів, як то: відсутність електрозахисних засобів – гумових рукавичок, діелектричних бот, килимків, низьковольтних показчиків напруги та вимірювальних інструментів з одношаровою ізоляцією; необладнаність розподільчих силових щитів пристроями, що реагують на надструми, та пристроями захисного вимкнення, що реагують на диференційний струм; відсутність замків на розподільчих щитках керування атракціонами. На думку посадовця, нехтувати навіть найдрібнішими з порушень ризиковано, адже будь-яке з них може призвести до розладів здоров’я чи загрози життю працівників та любителів екстремальних розваг.

ДОВІДКА

На Закарпатті  наразі зареєстровано 15 підприємств, які отримали дозволи на експлуатацію атракціонної техніки, 7 з них експлуатують стаціонарні атракціони безпосередньо на території області.

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області