На Закарпатті провели турнір з міні-футболу серед молодіжних русинських команд України та Європи

1-2 травня на Закарпатті відбувся третій міжнародний турнір з міні-футболу серед молодіжних русинських команд. Це свято футболу проходило у мальовничому селі Поляна (Свалявський район) на базі спортивного комплексу «Олімпія».

Загальне керівництво змаганнями здійснювалося управлінням у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА та Федерацією футболу Закарпаття. Безпосередньо організаторами турніру було «Крайове товариство підкарпатських русинів» та Закарпатський обласний благодійний фонд «Газда».

Гостями турніру були команди – представники молодіжних русинських організацій із Сербії «Р.Керестур» та Словаччини «Убля».

Від Подкарпаття були представлені команди «Росвигово–Русь» (м.Мукачево), «Руснаки» село Лохово( Мукачівський р-н), «Плоскоє» та «Боржава» (Свалявський р-н).

Головний суддя змагань – Василь Дуда.

Результати турніру: перше місце зайняла команда із Сербії, друге – за командою із Словаччини, третю сходинку посіла команда «Боржава» с.Березники (Свалявський р-н).

Нагороди вручали переможцям футбольного турніру голова Світової ради русинів Д.Папуга та секретар Світової ради русинів В.Противняк.

Подяка за допомогу у проведенні змагань: управлінню у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА( Я.Свида), Федерації футболу Закарпаття(М.Ланьо, В.Щербей), Закарпатському благодійному фондові «Газда», депутатові Мукачівської міської ради Олександрові Пересті, приватному підприємцю Петрові Піняшко.

М.БОБИНЕЦЬ’s blog на UA-reporter.com