Одеський губернатор наробив помилок

Новий одеський губернатор Едуард Матвійчук зробив ряд елементарних орфографічних помилок у книзі почесних гостей однієї зі шкіл Одеси.

Про це пише головний редактор інформаційного агентства “Контекст-Причерноморье” Олександр Осташко.
Матвійчук зробив запис у книзі почесних гостей школи №57, до якої він завітав на “Урок мужності”.

Так губернатор у російських словах “наших” та “служить” поставив літеру “ы” після літер “ш” і “ж” відповідно, що є грубою помилкою.
Осташко опублікував декілька фотографій з офіційного сайту обласної держадміністрації, серед яких було й фото губернаторського запису.
 
Після того, як журналіст виставив її у своєму блозі, фотографія з сайту була видалена.

Слід відзначити, що Едуард Матвійчук є членом Спілки журналістів України.
Як повідомлялося, раніше Матвійчук відмовив у фінансуванні єдиній україномовній газеті на Одещині “Чорноморські новини”.

“Новий голова ОДА вирішив, що “Чорноморські новини” – не те видання, співзасновником якого буде облдержадміністрація. Знаковою є і дата виходу з співзасновництва – 15 липня – напередодні 93-ї річниці заснування “Чорноморки”, – заявив колектив редакції газети.

Нагадаємо, що грубих орфографічних помилок в Україні припускаються і політики значно вищого рангу, ніж губернатори. Так, 11 березня президент Віктор Янукович припустився орфографічної помилки під час написання списку своїх майбутніх радників.

Президент помилився у заголовку списку, написавши слово пропозиції через літеру “і” – “пропозіції”.

nedilya.at.ua