Закарпатські “УБОЗівці” відсвяткували 19-річчя від дня створення

6 травня у приміщенні клубу управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС відбулися урочистості з нагоди 19-ї річниці створення цієї служби. З нагоди свята особовий склад підрозділу прийшли привітати начальник ГУМВС полковник міліції Віктор Русин та члени колегії ГУМВС.

У своєму виступі керівник головного управління обласної міліції щиро привітав працівників з їх професійним святом, висловлюючи сподівання, що співробітники цієї служби гідно протистоятимуть злочинному монстру. До слова, начальник закарпатської міліції добре знає цей підрозділ, адже свого часу він 10 років провів у цій службі займаючи різні посади.

Відтак до присутніх звернувся перший заступник начальника ГУМВС начальник УБОЗ полковник Іван Немеш. Іван Степанович наголосив шляхи становлення підрозділу, котрий за десяток років став справжньою грозою для різного роду кримінальних «авторитетів». За роки, що минули з часу створення служби, пройдено непростий шлях – від перших мало чисельних підрозділів до потужних обласних управлінь. Під час виконання своїх службових обов’язків «убозівцям» часто доводилося ризикувати власним життям. Правоохоронці низько схиляють голови світлій пам’яті Василя Балеги, котрий загинув у боротьбі зі злочинцями. Внаслідок теракту пішла з життя чудова людина, справжній професіонал своєї справи, чесний, принциповий, непідкупний оперативник 6-го управління.

Найкращі спогади залишили про себе Володимир Лангазо, Сергій Діденко, Михайло Голік, Олексій Борисович, Іван Варга, Юрій Гудачек, Василь Бурч, Геннадій Андрієнко і колишній начальник Закарпатського УБОЗу Ігор Пилипчук, які, на жаль, уже пішли з життя. Присутні вшанували їх хвилиною мовчання.

Як підкреслив у своєму виступі Іван Немеш, сьогодні значна увага спрямована на недопущення створення нових стійких організованих злочинних угруповань на території нашого краю, котрі можуть дестабілізувати криміногенну обстановку. Враховуючи суворі вимоги сьогодення, зусилля працівників служби сконцентровані на протидії організованій злочинності та корупції, тяжких і особливо тяжких злочинів, котрі скоїли учасники організованих злочинних угруповань в сфері економіки, які, у більшості випадків, мають корумповані зв’язки у вищих органах влади.

Символічно, що день створення служби збігся із святом великомученика Георгія Побідоносця. Отож працівники УБОЗУ мають доброго покровителя у боротьбі з кримінальним злом.

Після виступу керівництва кращим працівникам УБОЗу були вручені відзнаки, Почесні Грамоти та нагороди.

ГУМВС України у Закарпатській області