Чи є цензура та телеканалі 1+1?

Журналісти ТСН зустрілися із Ганною Герман. На сьогодні призначено розмову з Олександром Ткаченком.

Предметом обговорення на зустрічі стали як відкритий лист журналістів ТСН щодо цензурних утисків на каналі, так і  реакція Ганни Герман на публічний виступ журналіста інформаційної служби «1+1» Мирослава Отковича, якому заборонили підготувати сюжет щодо вислову президента по Голодомору.

За словами кореспондента ТСН Сергія Кудімова, Ганна Герман розпочала свою розмову з того, що президента звинувачено несправедливо, а також висловила підозру, що журналісти ТСН і їх відкритий лист є інструментами  маніпуляції у конфлікті проти неї. «З цих слів можна було здогадатися, що йдеться про її конфлікт із головою АП Сергієм Льовочкіним», – припустив Сергій Кудімов, і висловив загальне обурення колективу підозрами пані Герман.

За словами Мирослава Отковича, Ганна Герман перепросила за свої припущення, а також вибачилася перед ним особисто за те, що дозволила собі звинувачення в замовному характері його публікації («замовлення з опозиційних штабів»).

«Ми не запрошували Ганну Герман, це було її рішення зустрітися із ТСН. Ми не закликали владу на допомогу – ми є однаково рівновіддаленими  і від влади, і від опозиції, і хочемо одного – працювати за професійними стандартами. Тому завтра ми маємо намір з’ясувати правила гри із генеральним директором каналу Олександром Ткаченком, а потім добиватися зустрічі із власником – Ігорем Коломойським», – наголосив Кудімов.

Сама Ганна Герман у розмові з ТК завважила, що вона прийшла до ТСН з наміром переглянути сюжет про репліку президента по Голодомору, який не вийшов в ефір. Однак її великим розчаруванням стало те, що ніякого сюжету не існує, а був лише намір журналіста його зняти і відмова редактора.

«Я хотіла подивитися сюжет, може, скликати комісію, щоб об’єктивно з’ясувати, чому саме сюжет не пустили в ефір, чи є він професійним. Я дуже розчарована, що сюжету не існує», – сказала вона.

Вона припускає, що в даному випадку говорити про цензуру не випадає.

«Редактор часто відмовляється від сюжету не тому, що на нього хтось тисне, а тому, що ця тема не є цікавою», – переконана вона.

За словами Ганни Герман, менеджмент каналу має шукати шляхів владнання конфлікту, який виник на «1+1».

«Якщо журналісти відчувають якийсь дискомфорт, диктат, то менеджмент повинен знайти з ними спільну мову», – сказала вона.

Повторна зустріч ТСН і Ганни Герман, але вже за участі генерального директора каналу Олександра Ткаченка, відбудеться, 7 травня, о 9.30.

telekritika.kiev.ua