На КПП “Ужгород” тернопільчанину не дали зекономити 13 тисяч гривень

Ужгородські митники блискавично викрили ретельно підготовлену аферу з подвійними документами, через що водій вантажівки на кордоні «втратив» щойно куплений причіп-цистерну.

Вирушаючи зі Словаччини до України, 48-річний тернопільчанин заїхав в зону митного контролю пункту пропуску «Ужгород» на вантажному автомобілі марки «DAF». У ході митного контролю він подав інспекторам пакет товаро-супровідних документів на придбаний причіп-цистерну (1985р.в.). За заявленими документами вартість даного причепу складала всього-навсього 1500 Євро, що і насторожило митників. В подальшому сюжет розгортався вже не на користь водія вантажівки. Звернувшись до словацьких колег, ужгородські митники з’ясували, що у пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» чоловік надав інший пакет документів, згідно яких причіп був куплений не в Німеччині, а в Польщі і справжня ціна його – 5700 Євро.

Як розповів заступник начальника митного поста Володимир Лазорик, таким чином порушник хотів зекономити на сплаті всіх необхідних митних платежів понад 13 тисяч гривень.

Через подання митному органу неправдивих даних на товар, складено протокол про порушення митного законодавства. Причіп-цистерна, вартістю 77 тисяч гривень, вилучений до рішення суду.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці