На Закарпатті у міжнародному поштовому відправленні виявлені вищі нагороди СРСР

Напередодні Дня Перемоги інспектори Чопської митниці виявили у міжнародному поштовому відправленні вищі нагороди СРСР.

Як повідомили у Держмитслужбі України, рекомендований лист, який слідував з Харківської області  до Чеської Республіки, був відправлений приватною особою. Згідно чинного законодавства такі міжнародні поштові відправлення не повинні містити жодних матеріальних вкладень.  Тому, коли працівники Чопської митниці  за допомогою технічних засобів митного контролю встановили, що у листі знаходяться вироби з металу, було прийнято рішення про огляд вмісту конверту.
Під час проведення митного огляду поштового відправлення інспектори  митниці виявили  у конверті чотири  вищі нагороди  СРСР. Наш співвітчизник  намагався незаконно переправити за кордон Золоту Зірку Героя СРСР, Орден Леніна, орден «За личное мужество» та Орден Богдана Хмельницького. 
Оскільки, Згідно  статті 17 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» особисті нагороди не дозволені до пересилання у міжнародних поштових відправленнях, по даному факту складено протокол про порушення митних правил. Нагороди вилучено до рішення суду.