Юлія Тимошенко: Янукович проводить “кучмівську” приватизацію держмайна

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що заплановані для підписання 17 травня угоди між Україною і Росією свідчать про початок найбільшої безкоштовної тіньової приватизації державного майна.

“Проводиться найбільша тіньова приватизація стратегічного майна держави безкоштовно”, – заявила Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє її персональний сайт.

“Всі ми з вами пам’ятаємо історію чорної приватизації України в часи Кучми, і ви пам’ятаєте, як ця приватизація проводилася: нове приватне підприємство утворювало спільне підприємство з державним, і після того пакет держави мінімізувався, і об’єкт вважався приватизованим без копійки грошей. Так сьогодні поступають по відношенню до України в цілому”, – пояснила лідер опозиції.

Юлія Тимошенко зазначила, що такі дії президента Януковича призводять до поглинання України Росією. “Ця стратегія, якщо її можна так назвати, поглинання України, вона передбачає створення спільних підприємств по всьому фронту: “Росатом” і “Енергоатом” України, залізниця Росії – залізниця України. “Укргідроенерго” України – гідропотужності Росії. І так по багатьох напрямках, включаючи стратегічний для нас напрямок розвитку – це авіабудування. Так по кожному проекту – міноритарна присутність України”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

byut.com.ua