Андрій Сербайло: БЮТ хоче в Закарпатській облраді нової коаліції

Юридично на даний момент в Закарпатській обласній раді існує коаліція, утворена фракціями “Наша Україна”, Партії регіонів, СПУ, КМКС та ДПУУ, оскільки жодна з цих політсил не заявила про вихід з коаліції, хоча фактично, можна зробити висновок, що коаліції нема, – так прокоментував ситуацію в Закарпатській обласній раді новообраний перший заступник голови обласної ради Андрій Сербайло на прес-конференції у вівторок.

На питання, чи йдеться про формування нової коаліції за участі фракції БЮТ, А. Сербайло відповів: „Питання про входження фракції БЮТ до будь-якої коаліції може бути розглянуте тільки тоді, коли припинить своє існування діюча коаліція. До коаліції, яка наразі існує в Закарпатській обласній раді, фракція БЮТ приєднуватися не збирається”.

Щодо перерозподілу посад та голів комісій Андрій Андрійович повідомив, що перед сесією фракція БЮТ чітко донесла свою позицію до всіх фракцій щодо кожного кадрового питання та позицію щодо заяви по базуванню Чорноморського флоту. Саме тому, всі питання, пов’язані з фракцією БЮТ, не викликали суперечок та дискусій під час сесії. Опозиція отримала посаду голови бюджетної комісії та голів в комісіях, які очолювали депутати, які вибули. Посада першого заступника голови також була вакантною.
Щодо заяви по Чорноморському флоту, то фракція БЮТ постійно давала 100 % голосів „ЗА”, однак інші фракції не спромоглися підтримати цю заяву.

Головне питання, яке було проголосоване на сесії – бюджет області. Попри те, що в ході останньої передвиборчої кампанії представники різних сил вели багато розмов про необхідність нових підходів до формування кошторису, бюджет сформовано за старою формулою. А це означає, що місцеві ради фактично залишаються статистами, бо вносити зміни в контрольні цифри, доведені Урядом, нема можливості. Як би там не було, бюджет підтримали більшість депутатів з усіх фракцій, оскільки всі розуміють, що він в першу чергу потрібен жителям краю, а не тільки чиновникам.

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області