Ужгород: Виконком обласного відділення НОК України зібрався на позачергове засідання

Під головуванням головного спеціаліста Національного олімпійського комітету України Анатолія Габелка та керівника крайового олімпійського осередку Івана Риляка на Закарпатті відбулося позачергове засідання виконкому обласного відділення НОК, на якому був обговорений проект “Положення щодо проведення І-го науково-спортивного форуму олімпійських комітетів європейських країн, що межують із Україною: Росія, Угорщина, Румунія, Польща, Словаччина, Білорусь, Молдова, Болгарія”.

Головною метою цього заходу є популяризація олімпійського руху, як в Україні, так і в Європі, зміцнення та розширення дружніх стосунків між олімпійськими комітетами, поширення ідей гуманізму, взаєморозуміння, злагоди, миру та добросусідських відносин.

“Приємно констатувати той факт, що саме НОК України виступив із такою цікавою ініціативою, — зазначив член виконкому Закарпатського облвідділення НОК, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур. – Окрім участі у спортивній програмі, керівники та представники олімпійських комітетів матимуть змогу поділитися своїм досвідом роботи, намітити й запропонувати низку цікавих заходів, котрі стануть новим імпульсом у пропаганді олімпійського руху. І, звичайно, ми раді, що саме у нашій прикордонній області буде проводитися цей форум до якого ми готуватимемося із усією відповідальністю”.

На необхідності провести цей захід на європейському рівні акцентував увагу учасників засідання головний спеціаліст НОК України Анатолій Габелко. З пропозиціями щодо організації олімпійського спортивного форуму виступили члени виконкому Василь Машіка, Михайло Молнар, Іван Кокотко, Михайло Греньо, Василь Гаджега та інші.

Голова Закарпатського обласного відділення НОК Іван Риляк запропонував у середині червня провести наступне, розширене засідання виконкому, до участі у якому будуть запрошені керівники області та міста над Ужем, з якими регіональний олімпійський осередок активно співпрацює.

НОК України