Закарпаття: Хустський міськрайонний центр зайнятості презентував фірму “VIBEN” із Італії

7 травня у Хустському міськрайонному центрі зайнятості відбулася презентація роботодавця — фірми «VIBEN».
З початку року приватна італійська швейна фірма «VIBEN» у с. Рокосово Хустського району будує приміщення для своїх цехів. Заснована вона в Італії ще в 1967 році. Мережа їхньої діяльності поширена майже на всі країни Східної Європи.

На Україні (а саме в м.Виноградові) підприємство було засновано як спеціалізоване на виробництві нічних сорочок, піжам, домашніх халатів.  Розпочалося виробництво з пошиття викроєних деталей і поставляння готових виробів знову в Італію. Цехи в с. Рокосово Хустського району також планують спеціалізувати на цих видах продукції. Вони вже оснащені потужними технологічними лініями італійського виробництва та технічними засобами світового рівня для пошиття виробів з використанням агрегатно-групової організації потоку. Компанія вже створила всі умови для праці та відпочинку робітників: є гардеробна, кімната прийому їжі, душові, забезпечує перевезення працівників з м. Хуст, гарантує повний соціальний пакет та заробітну плату від 1100 грн.
Натомість компанія надає великого значення кваліфікації своїх працівників. Тому з’ясувавши потребу роботодавця у персоналі та особливості вакантних місць, спеціалісти Хустського міськрайонного центру зайнятості запропонували допомогу у вирішенні укомплектування їх та запропонували можливість організації персональної зустрічі з претендентами-безробітними для проведення співбесіди.
Зібралась чимала кількість бажаючих на цей захід – 40 осіб. Усі отримали вичерпну інформацію про нового роботодавця  на ринку праці Хустщини, особливо цінного в умовах дефіциту вакантних місць та високої кількості шукачів роботи. Представник фірми «VIBEN» запропонувала провести анкетування для підвищення якості професійного відбору, а за його результатами відібрала 5 осіб для працевлаштування.
Разом з претендентами-безробітними чекаємо остаточних результатів, а також відкриття нового швейного підприємства в Хустському районі та створення нових робочих місць.

М.Стрижак, головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Хустського міськрайонного центру зайнятості