Закарпаття: Студенти УжНУ отримали стипендії від спонсорів

Соціально-стимулюючі стипендії за 2009-2010 навчальний рік отримали 90 малозабезпечених студентів УжНУ від традиційних спонсорів, які вже кілька років підтримують здібних юнаків та дівчат, повідомили у прес-службі УжНУ.

Спонсори молоді – керівництво Ужгородського коньячного заводу (директор Володимир Гісем)  та ЗОО Спілка молодих соціалістів Закарпаття (голова Василь Граб).

Вручали пластикові банківські картки Володимир Гісем, директор УКЗ, почесний доктор УжНУ, Василь Граб, голова ЗОО Спілки молодих соціалістів та Ольга Гвоздяк, проректор УжНУ з навчально-виховної роботи.

Згідно з цим благодійним проектом, стипендія для малозабезпечених студентів складається з двох частин. Перша виплачується як матеріальна допомога, друга — як стимулююча. Чим краще навчається студент, тим більшу стипендію отримує. За задумом організаторів, відмінники отримують стипендію у повному розмірі (дві частини), ті, хто отримав під час сесії “добре” – меншу суму, а з оцінками “задовільно” – лише матеріальну допомогу. Максимальний розмір стипендії – 400 гривень.

Володимир Гісем побажав молоді здобувати хороші знання і вчитися застосувати їх у повсякденному житті. “Головне у житті – це самовідданість, самодостатність, уміння робити у житті самостійні висновки”, – зазначив пан Гісем.

Проректор Ольга Гвоздяк щиро дякувала від імені університету спонсорам. Вона зазначила. що таких спонсорів нині рідко знайдеш, побажала молоді рівнятися на цих людей, які уміють давати від душі і вкладати кошти у майбутнє. Вона побажала студентам усіх гараздів та успіхів у навчанні.
 Дякували організаторам акції самі стипендіати, присутні на врученні. На завершення на молодь чекав смачний стіл від спонсорів.