Закарпатські митники вилучили в угорців незадекларовані 229 000 гривень

Минулої доби працівники митного поста “Астей” Виноградівської митниці попередили спробу незаконного переміщення валюти через кордон, повідомили у прес-службі Виноградівської митниці.
11 травня громадянин Угорщини з дружиною на власному автомобілі марки “FORD MONDEO” перетирали українсько-угорський кордон.

Обравши спрощену зону митного контролю – „зелений коридор”, – іноземці намагався ввезти до України 14 500 євро, 2 млн. 180 тис. угорських форинтів та 4300 грн без належного декларування.

Цікавим є той факт, що коли інспектори запропонували подорожуючим заповнити митну декларацію, то вони вказали лише незначну суму валюти. Про повну суму повідомити не захотіли. Виявлена валюта знаходилась у підлокітнику між передніми сидіннями салону автомобіля  та у сумочці з документами.
Українське законодавство дозволяє громадянам переміщувати без письмового декларування до 10 тисяч євро. У разі,  якщо  готівка перевищує цю суму, то вона підлягає обов’язковому декларуванню та дозволяється для ввезення/вивезення лише за наявності підтверджуючих банківських документів.

За даним фактом складено протокол про порушення митного законодавства. Валюта, загальною вартістю майже 229 тисяч гривень, вилучена до рішення суду.