Закарпаття: Партію зброї і набоїв затримали на українсько-словацькому кордоні (ФОТО)

Прикордонники Чопського прикордонного загону спільно з співробітниками Чопської митниці припинили спробу незаконного переміщення через словацько-український кордон зброї та набоїв.

12 травня до міжнародного автомобільного пункту пропуску “Ужгород” прибув легковий автомобіль марки «Шкода Октавія», який прямував на в’їзд в Україну. Транспортним засобом керував громадянин Словаччини Броніслав М. 1979 року народження. Для проходження оформлення даний громадянин обрав смугу спрощеного контролю «зелений коридор», по якій і прибув до лінії паспортного контролю.

Виходячи з аналізу та оцінки ризиків  прикордонники прийняли рішення про виведення даного автомобіля з «зеленого коридору» та проведення поглибленого огляду  транспортного засобу. В результаті огляду службовою собакою “Брітні”, виявлено газовий пістолет іноземного виробництва, марки KOZAP калібру 9 мм та 7 набоїв до нього споряджених у магазин, що знаходились у відсіку для рукавичок салону легкового автомобіля, окрім цього у багажному відсіку легкового автомобіля  виявлено гумовий кийок словацького виробництва загальною довжиною 58 см.
 
Після оформлення відповідних документів  зброя, набої,а кийок  були  вилучені  та  передані співробітникам митниці.

Сергій Бровко, прес-секретар начальника Чопського прикордонного загону