Закарпатським підприємцям роз’яснюють, як вести облік доходів і витрат

Чергові кущові семінари, організовані фахівцями оДПА України у Закарпатській області, відбулися напередодні у Мукачеві та Берегові. Бажання правильно вести Книгу доходів і витрат, а отже не хвилюватися під час перевірок, привело на заходи майже чотири сотні підприємців-«спрощенців» із Мукачева та Мукачівського району, Свалявщини, Воловеччини, Іршавщини, Виноградівщини та Берегівщини.

Роз’яснювати проблемні та спірні питання приїхали фахівці, які мають безпосередній стосунок до контролю за діяльністю суб’єктів господарювання. Так, участь у семінарах взяли заступник голови ДПА у Закарпатській області Ілля Матьола, начальник управління податкового контролю юридичних осіб Віталій Кричко, начальник управління оподаткування фізичних осіб Микола Бутенко та голова територіального відділення  Асоціації платників податків України Марта Волощук. 

Як зазначив у вступному слові заступник голови ДПА у Закарпатській області Ілля Матьола, провести у травні по всій області кущові семінари для суб’єктів підприємництва-фізичних осіб, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, працівників податкової служби спонукала ситуація, яка склалася у зв’язку з недостатньою обізнаністю підприємців  порядку ведення Книги доходів і витрат.

Тож про порядок ведення книги обліку доходів та витрат, актуальні питання оподаткування детально розповів начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Закарпатській області Микола Бутенко. На особливостях проведення перевірок державною податковою службою з питань дотримання вимог чинного законодавства в сфері готівкових розрахунків детально зупинився начальник управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в області Віталій Кричко.

Голова  правління  ТВ  АППУ Марта  Волощук  окреслила основні  напрями  діяльності Асоціації платників податків України.

Також участь у семінарі взяв старший оперуповноважений з особливо важливих справ відділу внутрішньої безпеки при ДПА  у Закарпатській області УВБ ДПА України Сергій Бенца, який закцентував увагу присутніх на важливості участі громадськості у боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби.

Лектори відповіли на численні питання платників податків, а також надали індивідуальні консультації. Варто зазначити, що питань від підприємців прозвучало надзвичайно багато, обговорення проходило бурхливо, емоційно, однак конструктивно. Що ще раз підтвердило правильність рішення про необхідність проведення таких заходів. Адже діалог – це перший крок до партнерських стосунків між податковою та платниками податків. А ДПА у Закарпатській області завжди готова до відкритого діалогу з платниками.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області