Закарпаття: В області отримують пенсію 291861 закарпатців

Про це у п’ятницю, 14 травня, під час селекторної наради повідомив заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур.

Під головуванням віце-прем’єр-міністра України Володимира Семиноженка відбулася селекторна нарада з питань нарахування та забезпечення своєчасної виплати пенсій та соціальної допомоги. Закарпатську область на нараді представляв заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Передусім віце-прем’єр-міністр нагадав, що в країні запроваджено нові соціальні стандарти. Так, уряд визначив графік здійснення виплати недоотриманої у січні – квітні 2010 року суми пенсії та державної соціальної допомоги у зв’язку з прийняттям Закону України «Про державний бюджет на 2010 рік».

Володимир Петрович зазначив, що доплата нараховуватиметься у травні за січень і лютий, у червні – за березень і квітень. Додаткові видатки на виплату різниці пенсії та допомоги за січень–квітень цього року становитимуть 4,4 млрд. грн. Кошти для перерахунків закладено у держбюджеті.

Щодо Закарпатської області, то нині на пенсійному обліку в нас перебуває 291861 громадян. Перерахунок пенсій стосуватиметься 91 відсотка закарпатських пенсіонерів. Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур поінформував, що майже 80 відсотків пенсіонерів вже у травні отримають збільшену пенсію – в середньому вона зросте на 77 гривень. Загалом в області виплата проводиться своєчасно – у відповідності до встановлених графіків.

– Можна однозначно стверджувати – уряду вдалося реалізувати політику підвищення соціальних стандартів. Пенсіонерам буде компенсовано те, що вони недоотримали від попередньої влади, – резюмував Іван Качур.

zakarpatpost.net