Закарпаття: В Ужгороді обговорять прояви ксенофобії та расизму в українських ЗМІ

У четвер, 20 травня, в обласному центрі Закарпаття у приміщенні Лінгвістичного центру «Нові горизонти Закарпаття», (м.Ужгород, пр.Свободи, 28/33), відбудеться тренінг-круглий стіл «Прояви ксенофобії та расизму в ЗМІ», який проводить Українська Рада з питань біженців.
На тренінгу будуть висвітлюватись визначення «ксенофобії» та «расизму», правове регулювання ксенофобії та расизму в Україні, приклади етнічного профайлінгу в діяльності органів державної влади, огляд рішень Європейського суду з прав людини стосовно «мови ворожнечі», а також прояви ксенофобії та расизму стосовно біженців та шукачів притулку з боку екстремістських неформальних молодіжних організацій. Тренінг буде супроводжуватися цікавими наочними матеріалами.

Доповідачі:

– Наталія Дульнєва, член Міжнародної Амністії в Україні, Юридично-консультаційний Центр профспілки «Солідарність» «Права людини не мають кордонів»;

– Наталія Прокопчук, Регіональний Експерт з інформування громадськості, УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні;

– Максим Буткевич, професійний журналіст, проект «Без кордонів» ГО Центр «Соціальна дія».

Захід проходитиме з 10.00 до 13.00. О 13.30 запланований обід.

Тренінг відбудеться у приміщенні лінгвістичного центру «Нові горизонти Закарпаття» за адресою: м.Ужгород, пр.Свободи, 28/33.

Початок о 10.00

Ужгородський прес-клуб реформ