На Закарпатті через сильні зливи підтопило три райони області і місто Ужгород

Ужгород та три райони Закарпаття підраховують збитки від повені, яку спричинили сильні зливи.

На Закарпатті через сильні зливи підтопило три райони області і місто Ужгород. Вода підмила більше сотні дворів, кілька десятків гектарів сільськогосподарських угідь. Спеціальні комісії підраховують збитки.

У травні дощі на Закарпатті йшли щодня, опади особливо посилилися 15 і 16 травня. За два дні випало 80% місячної норми. Через це підтопило Ужгородський, Перечинський та Іршавський райони.

Найвищий паводок сформувався на річках Боржава, Латориця, Уж і Тиса. Рівні води в цих річках сягали від 1,9 до 3,2 метра.

“Через захаращеність потічків і канав вода підмила 115 дворів”, – розповів співробітник ГУ МНСУ в Закарпатській області Федір Філіп.

У багатьох селян вода підмила підвали, пошкодила запаси продуктів. У селі Червоне Ужгородського району від сильних злив упала стеля сільської школи.

Очікується, що дощі триватимуть ще три дні, але будуть слабкими.

Зазначимо, що у Центральній і Східній Європі в результаті повені, викликаної проливними дощами, загинули дві людини. На півночі Угорщини було евакуйовано більше двох тисяч людей, за вихідні в деяких районах країни випала двомісячна норма опадів.

tsn.ua