На Закарпатті державну екологи виявили факти порушення Лісового Кодексу

У Закарпатській області інспекторами з охорони навколишнього природного середовища проведено планову перевірку додержання природоохоронного законодавства ДП «Великоберезнянське ЛГ», в ході якої виявлено пошкодження дерев до ступеня припинення та неприпинення росту, пошкодження лісових культур, природного підросту та самосіву, незадовільне та несвоєчасне очищення місць рубок від порубкових залишків, незаконне вирубування дерев в насадженні в межах лісосік.
За результатами перевірки Інспекцією притягнуто до адміністративної відповідальності 29 посадових осіб на загальну суму 2,754 тис. грн. Проведено розрахунок шкоди, завданої природним ресурсам, виставлено претензію ДП «Великоберезнянське ЛГ» на суму 55,724 тис. грн. для добровільного відшкодування збитків. Рішеннями першого заступника головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області призупинено вивезення деревини з 2 лісосік. Крім цього, директору ДП «В.Березнянське ЛГ» направлено припис для усунення виявлених порушень.

В разі залишення претензії без відповіді Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області буде подано позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області щодо стягнення зазначеної суми.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області