Закарпаття: Історія кличе, або Пам’ятна подорож учнівської молоді Міжгірської ЗОШ

Міжгірській СЗОШ ім. А. Волошина притаманно повсякчас організовувати учнівські екскурсії, зокрема, рідним краєм. Нещодавно школярі піднімалися на вершину гори, що розділяє два верховинських села — В. Бистрий та Стригальні.
На її вершині, здавалося всім мандрівникам, серце ніби виривається із грудей, хотілося полетіти вільним птахом у небо, а руки так і просяться його дістати… Незабутній і мальовничий наш верховинський краєвид. Опустившись до підніжжя гори, у мальовниче село Стригальні, ми зустрілися зі своїми ровесниками — школярами місцевої школи. Тут ми смачно пообідали і, трохи відпочивши, продовжили свій похід. Пройшовши останні три кілометри цікавої подорожі, учні дісталися кінцевої точки — пам’ятника командиру партизанського загону ім. Суворова Г.М. Володіну і двом бійцям.

Учитель історії В.І. Коцуренко розповів школярам про його історію зведення, як учнівська молодь із великим задоволенням впорядковує його до Дня Перемоги, традиційно приносить сюди квіти, демонструючи свою шану і любов до полеглих патріотів.

…Приємно було спостерігати за усміхненими обличчями дітей, хоч втомленими, але щасливими. Ми всі сподіваємося, що такі походи проводитимуться і надалі, разом з кумиром-педагогом — директором СЗОШ Володимиром Залезинським.

Ганна КІНАШ, президент шкільного парламенту, учениця 7-А класу, “Верховина”