Кількість жертв повені в Європі зросла до дев’яти людей

У Польщі за останні три дні від повені загинули п’ятеро людей, двоє жертв стихії – в Угорщині, одна – у Словаччині. Дощі триватимуть ще кілька днів.

Серед загиблих виявився восьмирічний хлопчик, який потонув у річці в місті Краків. Усього в Польщі протягом останніх трьох днів загинуло п’ятеро людей. Також повідомляється, що один чоловік втопився в річці в Словаччині.

Раніше з’являлися повідомлення про двох загиблих. Одним з них виявився житель міста Мішкольц, розташованого на північному сході Угорщини. Обставини, за яких він загинув, не уточнювалися. Другою жертвою повені стала 69-річна мешканка Чехії. Її будинок був затоплений.

В даний час польські рятувальники продовжують пошуки чоловіка, якого змило в річку в понеділок, 17 травня. З регіонів, що постраждали в результаті повені, вже евакуювали близько 2 тисяч осіб.

За словами прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, який відвідав затоплені райони, ситуація ще “не зовсім катастрофічна”. Однак екстрені служби продовжують працювати в повну силу для того, щоб зберегти контроль над ситуацією.

Проливні дощі, які призвели до розливу річок у Центральній та Східній Європі, почалися в кінці минулого тижня. У деяких країнах було порушено автомобільне і залізничне сполучення. У Чехії близько 3500 будинків опинилися знеструмленими. За прогнозами синоптиків, зливи триватимуть ще кілька днів.

Від повені потерпає й Китай. Проливні дощі охопили 11 провінцій і районів країни, в тому числі Гуандун, Гуансі, Фуцзянь, Хунань, Цзянсі, Хубей, Сичуань, Гуйчжоу і Юаньнань. Від негоди в тій чи іншій мірі постраждали більше 15 мільйонів людей, 101 житель загинув.

tsn.ua