Уряд пропонує з 1 січня 2011 року запровадити єдиний соціальний внесок

Уряд схвалив законопроект про збір та облік єдиного соціального внеску, який планується запровадити з 1 січня 2011 року. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр Володимир Семиноженко на брифінгу за результатами засідання Кабінету Міністрів.

Володимир Семиноженко підкреслив, що даний законопроект «дозволяє спростити адміністрування відрахувань у соціальні фонди і використати всі можливості створеної потужної системи Пенсійного фонду для сплати всіх соціальних податків, тобто введення єдиного соціального відрахування». За його словами, ці урядові кроки врешті зрушують з місця ті важливі соціальні реформи, які останніми роками не вирішувалися. Володимир Семиноженко зазначив, що запровадження єдиного соціального внеску є другим етапом пенсійної реформи.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що перший раз трирівнева система пенсійного страхування була прийнята у 1999 році, у 2001 – проведена через Верховну Раду. За його словами, ще 2004 року були підготовлені всі нормативні документи щодо здійснення пенсійної реформи. «І п’ять років – майже відсутність пенсійних і соціальних реформ, лише соціальний популізм», – зазначив Володимир Семиноженко і підкреслив, – «З соціальним популізмом ми закінчуємо, а просто планомірно реалізовуємо те, що давно вже потрібно було зробити».

kmu.gov.ua