Ужгород: Срібна медаль дзюдоїста Владислава Діброви — подарунок до 10-ої річниці Закарпатської філії Київського славістичного університету

Студент Закарпатської філії Київського славістичного університету Владислав Діброва (на фото: перший зліва), виступаючи в Києві на етапі Кубка Європи з дзюдо «Тайфун на татамі», серед юніорів до 20 років у категорії 100 кг виборов срібну медаль і отримав шанс на поїздку на чемпіонат Європи й світу з дзюдо.
До відома читачів, Владислав Діброва – двократний бронзовий призер чемпіонату Європи з самбо серед юнаків. Здібному, талановитому атлету у цьому році виповнюється 18 років, і його срібна медаль європейського форуму надзвичайно дорога, бо завойована вона після важкої травми й операції в Угорщині.

Талант і воля, зібрані в кулак, дають результат. Срібна медаль на київському етапі кубка Європи «Тайфун на татамі» дозволяє Владиславу брати участь у наступних етапах кубка Європи, що пройдуть 15 червня в угорському місті Пакш (неподалік Будапешта) та наприкінці червня – в польському містечку Цетнєв. Успішний виступ на цих етапах дозволить нашому богатиру отримати ліцензію на чемпіонат Європи, який відбудеться у Болгарії, та світу, що пройде в Марокко. Ужгородець може увійти до сіяної групи, що зменшує ризик потрапити на сильного дзюдоїста на перших етапах змагань.

На київському етапі кубка Європи Владислав Діброва до фінального поєдинку здобув три перемоги, причому наш спортсмен у цих поєдинках беріг проопероване нещодавно коліно. Тобто, виступав не в повну силу. У фіналі суперником Владислава був призер чемпіонату світу та Європи Дмитро Лучин із Києва. На цей раз золото залишилося у Києві, а срібло Владислав везе до Ужгорода, де у нього розпочинається літня екзаменаційна сесія в Закарпатській філії Київського славістичного університету.

Матеріал буде не точним, якщо ми не згадаємо, кому завдячує призер Кубка Європи. У першу чергу, це своєму тренеру Віктору Калініну, який привів його за кілька років на європейський п’єдестал. Велику допомогу спортсмену наддали управління у справах молоді та спорту ОДА – начальник управління Ярослав Свида та Закарпатська філія КСУ – директор Людмила Несух.

“СПОРТтайм”