В Ужгороді німецькі психіатри обмінюються досвідом із медиками Закарпаття

Цими днями на Закарпатті перебуває делегація лікарів-психіатрів округу Верхня Франконія з Федеративної Республіки Німеччина на чолі із авторитетним європейським психіатром, керівником психіатричної лікарня м. Байрот професором Манфредом Вольферсдорфом та виконавчим директором доктором Вальтером Ритцель-Курцдорфером.
У рамках співпраці у сфері охорони здоров’я між Закарпатською областю та Зборами округу Оберфранкен Федеральної землі Баварія (ФРН) гості з Німеччини вже вшосте відвідують нашу область.

Керівник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Роман Шніцер тепло привітав гостей, подякував за плідну співрацію, відзначив надзвичайну важливість такого спілкування між колегами психологами та психіатрами і завважив, що „якщо розвиток таких галузей охорони здоров’я як хірургія чи травматологія насьогодні значно залежать від розвитку технологій, то така галузь медицини і науки як психіатрія, в першу чергу залежить від обміну досвідом, думками, спілкування між колегами-медиками”.

Протягом візиту гості ознайомляться з роботою обласних психіатричних лікарень в Берегові та Вільшанах, прочитають лекції, проведуть семінари як на медичному факультеті УжНУ для студентів, так і на факультеті післядипломної освіти для спеціалістів психіатричних підрозділів медицини області. Також в Берегові та Вільшанах будуть проведені відповідні заняття зі спеціалістами по застосуванню сучасних методів психотерапії.

А вже цієї осені вже традиційно, на запрошення німецьких спеціалістів планується навчання психіатрів Закарпаття у місті Оберфранкені.

Олена Уманців