В обласному центрі Закарпаття проходить зустріч провідних нейрохірургів України

Протягом трьох днів з 19 по 21 травня в Ужгороді на базі Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології (ОКЦНН) триватиме нарада головних позаштатних фахівців зі спеціальності “нейрохірургія” та “дитяча нейрохірургія”.
Як повідомили в прес-центрі управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, будуть розглянуті актуальні питання розвитку нейрохірургічної служби в умовах реформування галузі і економічної кризи, буде підбито підсумки діяльності нейрохірургічної служби за 2009 рік і визначені напрями її подальшого розвитку. Також йтиметься про стан і перспективи розвитку дитячої нейрохірургічної служби на 2010-2014 рр., про результати виконання Державної програми “Запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2005-2010 рр.”

Відкриваючи медичний форум очільник закарпатської медицини Роман ШНІЦЕР завважив, що зібрання таких авторитетних фахівців в галузі нейрохірургії саме в нашому краї свідчить про те, що висока наука та передові технології потужно можуть розвиватися не тільки в столиці, але й на перефірії. Прикладом цьому є  Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології, який очолює визнаний в міжнародних авторитетних колах нейрохірургів, професор Володимир Смоланка. Він проводить надсучасні оперативні втручання на найвищому професійному рівні і є одним з провідних фахівців не тільки України, але й Європи.

У роботі наради взяли участь головний позаштатний нейрохірург МОЗ Євген ПЕДАЧЕНКО, начальник відділу Департаменту розвитку медичної допомоги МОЗ Михайло КОМАРОВ, головний дитячий нейрохірург МОЗ України Юрій ОРЛОВ, начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Роман ШНІЦЕР, директор Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології Володимир СМОЛАНКА та провідні нейрохірурги України.