Закарпаття: Хорова капела “Боян” УжНУ взяла участь у міжнародному фестивалі хорових колективів в Угорщині

Самодіяльна народна чоловіча хорова капела «Боян» УжНУ взяла участь у міжнародному фестивалі хорових колективів у м. Фоньод (Угорщина). Колектив поїхав до Угорщини на запрошення колег з чоловічого хору «Тунгшрам» ім. Золтана Кодаї (м. Будапешт).
Фестиваль проходив з 13 по 15 травня. Це вже друга поїздка університетської капели на такий фестиваль.

На фестивалі були також представлені два хори з Румунії та хор «Тунгшрам» імені Золтана Кодаї. Капела «Боян» виконала різнопланові твори, зокрема, «Хор рабів» з опери Дж. Верді «Наббуко» (італійською мовою), пісню «Карпати» (слова Д. Луценка, музика І. Шамо), «Ой, чого ти, дубе…» (слова Т. Шевченка, музика К. Стеценка), закарпатську народну пісню в обробці В. Гайдука «Не рубай ліщину» та ін. Особливо тепло були сприйняті глядачами українська народна пісня «Розпрягайте, хлопці, коні!» в обробці М’яскова та угорська народна пісня «Доно, доно» в обробці Лойоша Бардоша. Високим виконавським рівнем капела «Боян» завдячує в першу чсргу своїм ветеранам: професорам Головацькому А.С., Задорожному В..Є., Маринцю В.В., Попику Ю.В., Фабрі З.Й., Шафраньошу І.І., Шеремету П.Ф., доцентам Криваничу Д.В., Сірому Є.І., Угрину С.Ю., Хархалісу М.Р., Цмуру Ю.Ю., Шманьку І.І. та іншим.

Для учасників капели організували екскурсію до Відня. Хто побував там вперше, був зачарований архітектурними пейзажами цього міста. Вдалося побувати і на території знаменитого Віденського університету, в якому навчався і викладав наш земляк, знаменитий фізик і електротехнік Іван Пулюй. Про його досягнення та винаходи цікаві факти розповів доцент квантової електроніки Степан Угрин.

Прес-служба УжНУ