У Закарпатській та Львівський областях підтопленими залишаються 5 тис. га угідь та сотні садиб

У Закарпатській та Львівській областях залишаються підтопленими понад п’ять тисяч гектарів сільськогосподарських угідь.

Станом на 7:00 23 травня в Мукачівському та Ужгородському районах Закарпатської області залишаються підтопленими близько трьох тисяч гектарів сільгоспугідь.

У той же час в Ужгородському, Перечинському та Мукачівському районах у населених пунктах ліквідовано підтоплення приватних домогосподарств.

У Львівській області залишаються підтопленими близько 2397 гектарів сільгоспугідь. У п’яти районах області підтоплено 128 підвалів житлових будинків (відкачано воду з 169 підвалів), 168 приватних садиб (відведена вода від 84 садиб).

У селі Межиріччя Сокальського району залишаються підтопленими п’ять приватних житлових будинків та 68 господарських споруд. У Кам’янко-Бузькому та Сокальському районах підтоплено 99 колодязів.

У той же час в Івано-Франківській області підтоплення підвалів приватних житлових будинків та сільгоспугідь ліквідовано.

До ліквідації наслідків підтоплень та зсувів, а також до відновлення автодоріг залучено 295 людей і 95 одиниць техніки, у тому числі від МНС 100 співробітників і 14 одиниць техніки.

Комісії районних державних адміністрацій уточнюють збиток від підтоплень.

Нагадаємо, 19 травня в Закарпатті терміново вилетів Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

tsn.ua