Закарпаття: Аварійно-рятувальну водолазну станцію краю передадуть МНСникам

У середу, 26 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко провів нараду з питань ситуації, що склалася в обласній аварійно-рятувальній водолазній станції. Участь у заході взяли начальник станції Іван Федорчук, перший заступник начальника головного управління МНС в Закарпатській області Володимир Бодак, начальник управління з питань майна та комунальної власності ОДА Михайло Стегура, керівник апарату обласної ради Іван Бібен та інші.
Насамперед керівник аварійно-рятувальної водолазної станції інформував присутніх про роботу структури в останній період. У 2009 році водолази служби здійснили 80 виїздів для проведення оперативних та профілактичних заходів. Цьогоріч фахівці були задіяні на ліквідації наслідків паводкової ситуації, що сталася 15-18 травня.

Іван Федорчук констатував: за останні десять років службу майже щороку реорганізували. Востаннє – минулоріч. Тоді її було переведено в підпорядкування річкового координаційного аварійно-рятувального центру у місті Івано-Франківськ. Керівник станції зауважив, що нині служба має чимало проблем, як фінансових так і у плані матеріально-технічного забезпечення. Існує й проблема з приміщенням, адже нині рятувальники не мають постійного місця дислокації.

В свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко запропонував ряд варіантів  виходу зі складної ситуації. Найбільш оптимальним він вважає підпорядкування служби головному управлінню МНС в Закарпатській області. Щодо приміщення, то обласна влада може запропонувати будівлю по вулиці Робочій, 6 в Ужгороді. Втім, остаточне рішення за обласною радою.

– Завдання обласної влади – зберегти аварійно-рятувальну водолазну станцію на Закарпатті. Останній паводок показав наскільки ефективним є оперативне реагування на надзвичайні ситуації. Тому докладемо всіх зусиль, щоби ця служба працювала ефективно, – резюмував Іван Бушко.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатськоъ облдержадміністрації