Закарпаття: У Мукачеві затримали квартирних злодіїв

Декого вони залишали без батарей, пральної машини, пилососу, комп’ютерів, а декого навіть без шпалер та багато чого іншого. Потрапляючи у гості до мукачівців, квартирні зловмисники, як кажуть «не перебирали харчами» – брали все, що могло зацікавити скупників і на чому можна було розжитися.
Та нещодавно на їхній вулиці скінчилось свято. Працівниками карного розшуку Мукачівського міського відділу міліції було затримано одного з двох мешканців Мукачева, які вже досить тривалий час «чистили» квартири в мікрорайоні міста – «Росвигові».

Обоє чоловіків приблизно одного віку – 30 та 33 роки. І в одного, і в іншого дружина і малолітні діти. Що тягнуло на такий нечесний заробіток залишається загадкою. Адже на рахунку у квартирних злодіїв – вже 3 квартири та 1 приватний будинок.

«Працювали» молоді чоловіки злагоджено і продумано. Потрапляли до помешкань мукачівців професійно – шляхом віджиму викруткою металопластикового вікна. Помешкання обирали лише ті, де на той момент проводилися ремонтні роботи і відповідно в квартирах нікого не було. Добре затоварившись чи-то побутовою технікою чи навіть будматеріалами через двері або балкон, адже всі квартири, в яких господарювали непрохані гості були на першому поверсі, виносили і вантажили до власного автомобіля. Спочатку товар возили на Таврії, а згодом на ВАЗ 2109.
Питання зберігання крадених речей також не створювало для них дилеми. У приватному секторі мікрорайону «Росвигово» мешкали батьки одного з чоловіків. Так як батька вдома не було, матері вони і не пояснювали звідки беруться ці речі. Тож батьківський гараж слугував для них складом для краденого товару.

Ще наприкінці березня цього року начальник сектору карного розшуку Мукачівського міськвідділу Ярослав Товкан, о/у СКР Юрій Буришин, Юрій Минда, Йосип Довгінка та Михайло Ковач вийшли на слід зловмисників. У результаті проведення санкціонованого обшуку було вилучено ряд предметів, викрадених з помешкань громадян, знаряддя скоєння крадіжок, що безпосередньо вказують на злочинну діяльність цих молодиків.

Відносно її учасників на даний час порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 185 КК України. Один з підозрюваних за рішенням суду перебуває під вартою. Інший наразі переховується, та, як заначають правоохоронці, питання часу. Працівниками карного розшуку м.Мукачева проводяться подальші заходи щодо виявлення можливих фактів скоєння крадіжок та інших злочинів цими молодиками на території міста та області.

Триває слідство та з’ясовуються деталі, котрі незабаром ляжуть на шальки Феміди.

Наталія Машіко Мукачівський МВ ГУМВС