Закарпаття: Цьогоріч у краї на оздоровлення дітей витратять 24 млн. грн.

У середу, 26 травня, у Закарпатській облпрофспілці було проведено нараду, на якій обговорювали організаційні питання оздоровчої кампанії нинішнього року. Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, начальник управління у справах молоді та спорту ОДА Ярослав Свида, начальники відповідних управлінь райдержадміністрацій, представники санепідемслужби, головного управління МНС в Закарпатській області, представники райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

Головував на нараді керівник облпрофспілки Іван Король.

Планується, що в оздоровчих закладах та таборах відпочинку цього літа відпочиватимуть 75 тисяч 781 дітей (50,4 відсотків дітей віком 7-16 років). Щодо фінансування, то цьогоріч на підготовку та проведення оздоровчої компанії з усіх джерел фінансування буде виділено  23 млн. 703 тисячі гривень. З обласного бюджету буде виділено понад 5  мільйонів, 11, 2 мільйони – з місцевих бюджетів, 2,5 нададуть спонсори, 3,35 мільйона – фонд соцстраху та 1,5 мільйона –  профспілки. До речі, це найбільша сума на оздоровлення за останні роки.

На нараді також йшлося про вжиття заходів, спрямованих на забезпечення підготовки стаціонарних закладів, забезпечення їх педагогічними та  медичним кадрами, проведення державного санітарно-гігієнічного, протиепідеміологічного, протипожежного нагляду. Як позитив відзначалися урядові новації із запровадження державної атестації закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Заступник голови облдержадміністрації Іван Качур акцентував увагу керівників райдержадміністрацій та міст щодо забезпечення своєчасного та у повному обсязі фінансування літнього оздоровлення дітей, а також зобов‘язав створити належні умови для функціонування дитячих оздоровчих  закладів. Також Іван Іванович звернув увагу на оздоровлення та організацію відпочинку для соціально вразливих дітей
– В літніх таборах мають відпочити всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Про жодну з цих дітей забувати не можна, – зауважив Іван Качур. – Щодо дітей з малозабезпечених сімей, то не менше 70 відсотків цієї категорії мають побувати в оздоровчих закладах.

Заступник голови облдержадміністрації наголошував і  на якості проведення літнього оздоровлення. Йдеться про насичену програму дозвілля для дітей, організацію різноманітних екскурсій Закарпаттям.  Також заступник голови облдержадміністрації як пріоритетним завданням влади вважає збільшення кількості таборів з стаціонарним перебування дітей та збільшення кількості дітей, що будуть оздоровлюватися.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації