Звернення депутатів Закарпатської обласної ради з приводу Чорноморського флоту

Звернення депутатів Закарпатської обласної ради з приводу Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.
Підписання у Харкові Міждержавної угоди про нові терміни розміщення Чорноморського флоту РФ у Севастополі, якою термін перебування продовжується ще на 25 років, сприймається як виклик, серйозна небезпека суверенності й територіальній цілісності нашої держави.

У Конституції України чітко зазначено: «На території України не допускається розміщення іноземних військових баз». Тому подібне рішення Президента України, поспіхом підтримане депутатами Верховної Ради, на наше глибоке переконання, суперечить Основному Закону держави та приймалося проти волі громадян України.

Закарпатці, які 29 червня 2010 року, разом з усім українським народом відзначатимуть знаменну дату – 65-річчя возз’єднання Закарпаття з Україною, добре пам’ятають уроки історії, знають, якою дорогою ціною дісталося українському народу возз’єднання й чим загрожує теперішньому й майбутньому поколінням перебування на території нашої держави іноземних військових баз.

Ми переконані, що продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму є стратегічною поразкою незалежності України, яка нині руками Президента розписується у власній безпорадності протистояти іноземній військовій експансії й політичному тиску. І жодні аргументи про економічну складову такого рішення, дешеві енергоносії чи будь-які інші виграші нашого народу від зазначеної угоди не можуть служити виправданням її підписання. Бо незалежність держави, її територіальна цілісність не продається і не купується, а угода внесе конфронтацію у суспільство й може стати небезпечним фактором протистояння й розколу.
Тому, виражаючи волю переважної частини закарпатців, ми, депутати Закарпатської обласної ради V скликання, звертаємося:
– до Президента України Віктора Януковича з вимогою відкликати свій підпис під вказаною Угодою;
– до депутатів Верховної Ради України – денонсувати міждержавну угоду щодо продовження перебування Чорноморського флоту РФ на території України, скасувавши Рішення парламенту від 27 квітня 2010 року про її ратифікацію;
– не допустити прийняття будь-яких міждержавних рішень щодо об’єднання стратегічних природних державних монополій в оборонній, енергетичній, атомній та інших сферах, що може призвести до обмежень суверенних прав українського народу;
– до депутатів місцевих рад всіх рівнів, громадських і політичних організацій краю – рішуче виступити проти розміщення на нашій території будь-яких іноземних військових баз, стати на захист України, її суверенітету, територіальної цілісності.

Депутати Закарпатської обласної ради V скликання

Список депутатів фракції Блоку “Наша Україна” в Закарпатській облраді, які підписали Звернення до Президента України, Верховної Ради України та депутатів місцевих рад з приводу Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України:

1.Балога Іван Іванович
2.Біров Єлизавета Іванівна
3.Брецко Мирослав Михайлович
4.Гороховська Галина Романівна
5.Гурзан Василь Васильович
6.Дряшкаба Василь Петрович
7.Жупан Євген Євгенович
8.Зелінський Антон Франтишкович
9.Каламуняк Мирослава Михайлівна
10.Кічковський Михайло Михайлович
11.Колібаба Анатолій Васильович
12.Коцовський Богдан Данилович
13.Петеї Юдіта Оттівна
14.Піпаш Володимир Васильович
15.Смоланка Володимир Іванович
16.Сухан Олександр Васильович
17.Токар Ілля Іванович
18.Трикур Віктор Федорович
19.Туріс Іван Андрійович
20.Улинець Ернест Михайлович
21.Чубірко Володимир Володимирович
22.Шепа Василь Васильович
23.Шкріба Володимир Іванович
24.Ящищак Віталій Степанович

Список депутатів фракці Блоку Юлії Тимошенко, які підписали Звернення до Президента України, Верховної Ради України та депутатів місцевих рад з приводу Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України

1.Сербайло Андрій Андрійович
2.Постолакі Віталій Андрійович
3.Курах Іван Ілліч
4.Гнатків Василь Іванович
5.Солонтай Олександр Гейзович
6.Шекета Андрій Андрійович
7.Чейпеш Іван Іванович
8.Качур Михайло Васильович
9.Тягур Юрій Михайлович
10.Котляров Роман Юрійович
11.Попп Дмитро Іванович
12.Кокіш-Мельник Микола Юрійович
13.Адам Владислав Іванович
14.Ліврінц Антон Антонович
15.Ларь Василь Іванович
16.Яцків Олександр Михайлович
17.Німчук Євген Степанович
18.Голубка Петро Петрович
19.Зозуляк (Горобченко)  Ірина Миколаївна
20.Гоца Еріка Дюлівна
21.Вердієв Ісмаїл Камбар-огли
22.Мейсарош Василь Зігмондович
23.Семенова Рената Анатоліївна

Прес-служба ЗОО Єдиний Центр