Закарпаття для ліквідації наслідків повені потребує понад 25 млн. грн.

Вчора, 27 травня, в Ужгороді під головуванням першого заступника Закарпатської облдержадміністрації Івана Бушка було проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головне питання – стан ліквідації наслідків ситуації, що склалася в області внаслідок сильних грозових дощів.
Як зазначали виступаючі, упродовж 15-20 травня в Закарпатській області випала місячна норма опадів. Було підтоплено 28 населених пунктів (750 дворогосподарств, 279 колодязів), майже 12 тисяч гектарів сільгоспугідь. Через перезволоження фіксувалися зсуви грунту в Рухівському та Хустському районах. Щодо ліквідації наслідків стихійного лиха представники комісії констатували – служби спрацювали оперативно і, що головне – ефективно.

Згідно з попередніми даними, станом на 27 травня збитки, завдані стихією, оцінюються в 17 млн. 630 тис. гривень. У тому числі сільському господарству – 15,1 млн. грн., дорожнім службам – 2,5 млн. грн.

Для ліквідації наслідків стихійного лиха, без врахування компенсації збитків сільгоспвиробникам, область потребує понад 25 мільйонів гривень. Найбільше необхідно на відбудову доріг – 14 млн. 500 тис. гривень. Для відновлення водогосподарських об’єктів потрібно майже півмільйона гривень. В розрізі районів найбільше для відновлення інфраструктури потребує Ужгородський район – понад 9 мільйонів гривень.

Окрім того на комісії йшлося й про підготовку до купального сезону та безпеку на водних об’єктах, про стан безпечної експлуатації магістральних трубопроводів тощо.

З кожного озвученого на комісії питання були прийняті відповідні рішення, повідомили Закарпаття онлайн в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

повінь, ліквідація