Закарпаття: У Мукачівському міському центрі зайнятості відбувся семінар для людей з фізичними вадами

Не дивлячись на те, що держава з кожним роком дедалі більше звертає увагу на вирішення проблем інвалідів, вони і на нинішній час залишаються актуальними. Пріоритетним напрямком є здійснення заходів щодо соціально-трудової та професійної реабілітації інвалідів, збереження існуючих та створення нових робочих місць для їх працевлаштування.
На місцевому рівні важливу роль у трудовій реабілітації  та працевлаштуванні інвалідів  відіграє служба зайнятості.

Так, 20 травня 2010 року був проведений семінар для осіб з обмеженими фізичними можливостями, основною метою якого є посилення мотивації до пошуку роботи, ознайомлення з наявними вакансіями та послугами служби зайнятості, сприяння у працевлаштуванні.

У семінарі  взяли участь 17 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обліку у пошуках роботи.

Заступник директора центру зайнятості Беатриса Білецька ознайомила присутніх із станом ринку праці міста, про послугами служби зайнятості, які надаються незайнятому населенню, в тому числі і особам з інвалідністю, про можливість освоєння професії за сприянням служби зайнятості та працевлаштування на підприємствах міста.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Валентина Гісем ознайомила присутніх з наявними вакансіями, з можливістю отримання одноразової допомоги на відкриття власної справи та працевлаштуванням на дотаційні робочі місця.

Семінари для осіб з обмеженими фізичними можливостями в Мукачівському міському центрі зайнятості проводяться постійно, нажаль  аналізуючи їх ефективність, можна відмітити деяку пасивність з боку інвалідів щодо їхнього майбутнього працевлаштування.

Загалом семінар пройшов цікаво і ефективно,  в  результаті чого одна особа була працевлаштована та двоє осіб виявили бажання отримати одноразову допомогу на  відкриття власної справи.

Проведення таких семінарів надають можливість вирішити питання сприяння працевлаштуванню інвалідів, посилити мотивацію їх до пошуку роботи.

Беатриса Білецька, заступник директора Мукачівського міського центру зайнятості