Закарпаття: В Ужгороді журналісти добилися прописки для місцевого “бомжа”

9 травня 2009 року в №16(723) на шпальтах газети “Срібна Земля” був опублікований матеріал “Через призму зони. Чи приніс Майдан нам переміни?” про жителя Ужгорода Ярослава Шубу, який протягом кількох років не міг добитися справедливості: після незаконного засудження його не хотіли прописувати, порушуючи таким чином елементарні європейські права людини.
Однак Я.Шуба не склав рук:  найняв адвокатів, яким, щоправда, так і не вдалося довести справу до логічного завершення. Одним словом, відбувалися лише банальні переписки з відповідними інстанціями.

У підсумку він вирішив звернутися до журналістів по допомогу. Заступник головного редактора “Срібної Землі”, член Національної спілки журналістів України Іван Тупиця та член НСЖУ лауреат “Золотої медалі української журналістики” Василь Зубач 14 квітня направили  офіційне звернення до начальника ГУ МВС України в Закарпатській області Віктора Русина, в якому виклали суть проблеми, що перешкоджає п. Шубі повернутися до нормального життя.

На журналістське звернення В. Русин відреагував миттєво, зобовязавши відповідні інстанції вирішити питання прописки для мешканця обласного центру Ярослава Шуби. Нещодавно його прописали. Через ЗМІ він висловлює подяку керівникові обласної міліції п. Віктору Русину та всім причетним до вирішення його проблеми.