На Закарпатті сільські школи отримали сучасні хімічні лабораторії

У рамках програми Добросусідства Угорщина-Словаччина-Україна проекту “Розвиток Берегівської транскордонної польдерної системи в басейні р. Тиса”, Закарпатським обласним виробничим управлінням по меліорації і водному господарству 17 травня передано Відділу освіти та у справах національностей Ужгородської РДА, дві переносні хімічні лабораторії типу “AQUAMERCK”, призначені для тестування якості води у природних поверхневих водоймах.
Передане обладнання здатне визначати понад 8 основних показників якості води, виявляти вміст нітрато – та фосфатвмісних сполук, включаючи інші забруднюючі речовини.

Воно буде використано для організації в сільських школах сіл Кам’яниця та Червоне Ужгородського району систематичних шкільних занять (уроків) з учнями на тему захисту довкілля та збереження водних ресурсів – річок, каналів, ставків та озер Закарпатської області.

Лабораторії передані сільським школам в рамках Угоди про співпрацю в сфері захисту довкілля між Закарпатським обласним виробничим управлінням по меліорації і водному господарству та Відділом освіти та у справах національностей Ужгородської РДА.

Метою співпраці є:

– підвищення еколого-освітнього рівня населення області ;

– виховання в молоді бережливого ставлення до водотоків краю;

– висвітлення негативних наслідків забруднення води;

– опанування вчителями сільських шкіл методики проведення громадського моніторингу (громадського контролю) екологічного стану місцевих водойм.

Закарпатський облводгосп