Закарпаття: У селі Драчино майже 20 років діє дівочий ансамбль “Мрія” – Дер Праум”

Упродовж багатьох років у селі Драчино діє «Мрія» – Дер Праум» – дівочий ансамбль з майже 20-ти річним творчим доробком, який очолює незмінний керівник Ганна Юріївна Станкович, а музичний супровід якого виконує Габріел Кметі.
Варто згадати, що ще донедавна населення цього села складали мешканці німецької національності. І хоч, здебільшого, ці люди виїхали до Німеччини, на батьківщину своїх предків, усе ж тут і досі бережуть старі звичаї та обряди національної меншини, виховують молодь та дітей попередніх поколінь драчинців.

Зараз у ансамблі зовсім новий колектив, молоді дівчата – Мельниченко Вікторія, Гафинець Валерія, Чубірко Мирослава, Дребітко Марія, Чекан Ніколь, Русин Наталія та Бобаль Агнеса.

Багато років сільським клубом опікується родина Мельниченко. А зараз завідувач закладу Ганна Василівна Мельниченко допомагає колективу гуртувати довкола ансамблю творчу молодь. Всі ці люди працюють з «Мрією» на громадських засадах, бо люблять свою справу і прагнуть донести до сельчан радість і задоволення від гарної народної музики, злагодженого співу та запальних танцювальних ритмів.

А нещодавно відбувся звітний концерт перед громадою села, у якому брала участь і «Мрія» разом з учнями початкової школи та дитячого садка.

Насичена концертна програма принесла масу радості та задоволення драчинцям, гордість за своїх талановитих дітей.

Тож, хай щастить Вам, дівчата, на шляху продовження традицій нашого села!

“Українські міста в інтернеті”