Закарпаття: У Виноградові банківська працівниця отримала у клієнта 1 тис. доларів “винагороди”

Кредитний “бум”, який ще рік тому панував у нашій державі, поволі вщух. Високі відсоткові ставки банківських установ та ретельні перевірки клієнтів значно зменшили потік бажаючих отримати грошові позики. Порівняно свіжі у пам’яті спогади про випадки, коли шахраї кинули банківські установи з кредитами, не повертаючи їх. Однак нерідко до таких кредитних афер були причетні й самі працівники банків.
Так, зокрема, сталося  два роки тому  і у місті Виноградові на Закарпатті, де працівники відділу боротьби з хабарництвом УДСБЕЗ ГУМВС України в Закарпатській області викрили нечистих на руку ділків.

Житель Виноградова М. у районній банківській установі вирішив взяти  кредит на  чималу суму  – 15 тисяч доларів. Розуміючи, що просто так йому ніхто його  не оформить, чоловік вирішив діяти дещо іншим   способом. Важко сказати, які саме “ключі” він підшукав  до однієї з працівниць банку,  але  після ретельної розмови у нього  пішли  справи на лад.  Жінка з усіх сил намагалася допомогти клієнту. Зловживаючи своїм службовим становищем,  вона внесла фіктивні відомості в договори застави товару в обороті  на побутову техніку та оформила кредит за однією з  програм. Чесно кажучи,  речами, вказаними у договорі,  М. ніколи не володів і не мав їх  у власності.

Згодом про це стало відомо співробітникам  управління боротьби з економічною злочинністю ГУМВС, котрі   вирішили перевірити  отриману інформацію. Під час проведення комплексу оперативно-розшукових заходів і  “виплив” факт хабарництва. Як з’ясувалося під час розслідування, зусилля для отримання  клієнтом  кредиту банківська працівниця докладала недарма. Вона мала у цьому власну зацікавленість. Зокрема, після отримання 15 тисяч “зелених” жіночці повинні були дістатися  1 000 доларів винагороди.

На підставі зібраних матеріалів за фактом отримання хабара порушено кримінальну справу. Розпочато слідство.

ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області