Ужгород: У прокуратурі Закарпаття відбулася нарада керівників правоохоронних органів краю

У понеділок, 31 травня, у прокуратурі Закарпатської області керівники правоохоронних органів краю обговорювали питання стану протидії злочинам, пов’язаним з контрабандою і нелегальною міграцією, оперативно-розшукової діяльності та результатів судового розгляду кримінальних справ.
На нараді взяли участь усі керівники правоохоронних органів, митниць краю, а також голова ОДА Олександр Ледида.

Розпочинаючи координаційну нараду, прокурор області Анатолій Петруня зазначив, що необхідність у такій нараді назріла у зв”язку з тим, що по-перше: у нашій області оновлено майже на 100% керівництво правоохоронних органів, за виключенням прикордонників, по-друге: питання, які сьогодні підняті є для нашої області надзвичайно актуальними, проблематичними і гострими.

Проаналізувавши наявні дані прокурор констатував, що вони свідчать про зменшення кількості виявлених злочинів цієї категорії та проценту їхнього розкриття.

Криміногенні ситуація на кордоні залишається складною та напруженою. До того ж, судова репресія щодо винних у вчиненні злочинів про нелегальну міграцію не завжди є адекватною. Часто суди виносять рішення не на корить держави.

На підставі викладеного, з урахуванням обміну думок, було винесено відповідну постанову щодо вжиття додаткових заходів для підвищення координації та ефективності у протидії контрабанді та нелегальній міграції.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області