Закарпаття: Чопські прикордонники виявили в мікроавтобусі “дитячу” контрабанду на суму понад 300 тис. грн.

Не задекларований та не заявлений при усному опитуванні одяг виявили інспектори митного поста «Тиса» Чопської митниці під час здійснення митного контролю ручної поклажі та мікроавтобуса марки «Mercedes Benz».
Керував автомобілем наш співвітчизник, який повертався з Італії на Буковину. До митної декларації він вніс невелику суму у валюті та особисті речі. Коли ж митники розпочали проводити огляд багажного відділення мікроавтобуса, виявили 12 дорожніх сумок та картонну коробку. В них було упаковано партію дитячого одягу, якої вистачило б для невеликої крамниці. Під виглядом особистих речей громадянин України намагався перевезти через кордон дитячі плаття, джинси, шорти, трикотажні футболки та сорочки відомих європейських марок.

За попередньою оцінкою загальна вартість 604-х предметів дитячого одягу склала майже 360 тис.грн. По даному факту працівники Чопської митниці склали протокол про порушення митних правил, а одяг вилучили до рішення суду. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Цей випадок не є поодиноким, віднедавна до України стало вигідним нелегально завозити продукцію легкої промисловості з Європи. Тільки за останній тиждень працівники Чопської митниці припинили окрім цієї ще декілька спроб нелегального ввезення до України одягу та взуття на суму понад 300 тисяч гривень.

Державна прикордонна служба України