Закарпаття: У Іршаві міліція спіймала “гастролера” з Мукачева

Важко зрозуміти, що штовхає деяких наших громадян із добре забезпечених сімей на скоєння крадіжок. Можливо, окремі з них через незайнятість шукають пригоди собі на голову.
Нещодавно в одному із селищ на Іршавщині сталася низка резонансних крадіжок. Спершу, у кінці березня працівникам Іршавського райвідділу ГУМВС надійшло повідомлення про те, що в одному з приватних будинків у селі побували непрошені гості. Вночі через відчинені балконні двері на другому поверсі, поки господарі спали, зловмисники поцупили 30 тисяч російських рублів, 550 гривень, три мобільні телефони, перевернувши у хаті все догори дном. Потім господарі виявили, що з автомобіля, припаркованого на подвір’ї, викрали також ключі, дистанційний пульт та автомагнітолу.

Наступної ночі злодій проникнув у сусіднє помешкання і також скористався міцним сном господарів, аби їх “обчистити”. Тільки вранці люди виявили зникнення “болгарки”, електродрилі та іншого господарського інвентаря.

У ту ж ніч зловмисник відвідав оселю ще до одного місцевого жителя. Останній забув зачинити двері свого мікроавтобуса, і тому на ранок недорахувався автомагнітоли, пластикової картки, на рахунку якої була велика сума грошей.

На кілька днів злодій “затих”, а далі знову повернувся у Заріччя, де протягом однієї ночі “обчистив” два дворогосподарства. Цього разу його “трофеями” стали автомобільні магнітофони.

Майже місяць працівники карного розшуку Іршавського райвідділу ГУМВС працювали над розкриттям цих крадіжок.

Зловмисник діяв надзвичайно обережно, після себе не залишив жодного сліду. Але врешті-решт оперативникам вдалося “вирахувати” спритника, яким виявився 25-річний неодноразово судимий житель Мукачева. До речі, хлопець – з благополучної і забезпеченої сім’ї. Аби не викликати підозри у рідних, він на таксі під приводом необхідності терміново заїхати до знайомих, вирушав уночі до села. Таксисти підвозили мукачівця до початку села, а далі він вже пішли добирався до місця скоєння злочину. Потім на таксі повертався у Мукачево в престижний і дорогий готель.

Допомогу у розкритті цих злочинів надали іршавським міліціонерам працівники майнового відділу УКР ГУМВС України в Закарпатській області, зокрема полковник міліції Михайло Деяк та його колеги.

За всіма фактами порушено кримінальну справу. Крадій перевіряється на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів як на території Іршавського, так і Мукачівського районів.

Віта Горзов, Іршавський РВ ГУМВС України в Закарпатській області