Закарпаття: В Ужгороді правоохоронці провели нараду з питань протидії контрабанді та нелегальній міграції

У понеділок, 31 травня, в Ужгороді голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів.
Представники силових структур обговорювали питання стану протидії злочинам, пов’язаним з контрабандою і нелегальною міграцією, оперативно-розшукової діяльності та результатів судового розгляду кримінальних справ.

Відкриваючи нараду, прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня зазначив: співпрацю правоохоронних органів у сфері протидії контрабанді та нелегальній міграції важко назвати ефективною. Статистика свідчить про зменшення кількості виявлених злочинів та проценту їхнього розкриття. До того ж, навіть якщо справи доводять до суду, рішення не завжди виносяться на користь держави:

– За 4 місяці цього року судами закрито 26 адміністративних справ на суму майже 2 мільйона гривень, порівняно з 9 справами за аналогічний період 2009 року, – зазначив Анатолій Петруня.

Олександр Ледида наголосив, що наявність кордону з чотирма європейськими державами покладає на правоохоронців краю особливу відповідальність:

– На жаль, сьогодні шляхи співпраці правоохоронних органів потребують вдосконалення. Найперше, з чим слід боротись – кришування незаконних оборудок самими силовими структурами. Сподіваюсь, найближчим часом вирішиться й питання фінансового забезпечення ваших управлінь. А проведення судової реформи дасть змогу сподіватись на підвищення об’єктивності розгляду кримінальних справ судами та покращення результативності спільної роботи силовиків.

– Такі наради, на переконання правоохоронців, стануть традиційними та сприятимуть покращенню криміногенної ситуації на Закарпатті.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА