Закарпаття: В Ужгороді пройшла антитютюнова акція

Відмовитись від паління та зробити обмін шкідливої сигарети на корисну вітамінку у понеділок, 31 травня, мали змогу всі охочі мешканці Ужгорода. У такий спосіб, до Всесвітнього Дня без тютюну активісти Закарпатської обласної організації Української Народної Молоді зверталися до перехожих закликаючи їх “Не знищувати себе – припинити палити!”.
Під час акції представники УНМ наголошували, що проблема  тютюнопаління є надзвичайно гострою і актуальною, адже наша держава займає друге місце в світі за кількістю викурених сигарет.

“15, 5 мільйонів українців постійно палять, з них 50% чоловіків, 25% жінок й 17% школярів. Сьогоднішню акцію ми спрямували в основному на молодь, адже це майбутнє нашої держави, наш потенціал”, – наголосив координатор акції Сергій Ненько.

Чималу кількість сигарет, яку молодь охоче віддавала взамін на вітаміни, активісти УНМ врешті знищили, заливши водою.

Довідково:

За статистикою, за рік українці викурюють 124,5 мільярда сигарет!  Або більше 6 мільярдів пачок. 120 000 чоловік у рік помирають через паління (ВООЗ).
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щорічно у світі від хвороб, викликаних палінням, помирають 5 000 000  людей. Одна людина – кожні 6 секунд. 10 чоловік за хвилину. Майже 14,5 тисяч у день.