Закарпаття: У Мукачеві на День захисту дітей провели турнір у міні-футболу

Традиційним вже стало для Русинських недільних шкіл Закарпаття проводити у рамках Дня захисту дітей щорічний турнір з міні-футболу в Мукачеві. У цьому році було заявлено шість команд-класів – з Мукачева, Макарьова, Лохова, Клячанова та Верхнього Коропця.
Через непогоду змагання прийшлося проводити на критому спортмайданчику, але це не завадило учнівській молоді (1996/1997 р.н.) гідно відстоювати спортивну честь своєї школи.

У результаті безкомпромісної боротьби перше місце (кубок та золоті медалі) виборола команда русинського класу при ЗОШ № 4 м. Мукачево. Друге – Лохівська недільна школа. Бронза у команди з с.Макарьово. Кращих футболістів нагороджено цінними призами, кожен учасник змагань отримав від організаторів подарунок.

Відрадно відмітити, що більшість команд виступали у спортивній формі, придбаній Закарпатським обласним благодійним фондом «Русинська школа», який є генеральним спонсором й цьогорічного турніру. Підтримало цей турнір також управління у справах молоді та спорту Закарпатської обладміністрації . Високий організаційний рівень змагань забезпечила Шкільна рада РНШ . Змагання стали справжнім святом для русинської шкільної молоді.

На сьогодні в області діють 23 русинські недільні школи, які охоплюють понад півтисячі юнаків та дівчат у віці від 10 до 15 років. Школи діють вже сім років. Навчальний процес триває п’ять років. Випускники мають можливість продовжити навчання в русинській гімназії селища Руський Керестур у Воєводині (Сербія), а також в Інституті русинської мови та культури Пряшівського університету (Словаччина).

Валерій Падяк, Мукачево.net